fbpx

Bank schoonmaken? Zo doe je dat goed!

Banken zijn moeilijk schoon te maken. Je kunt hem niet zomaar in de wasmachine gooien en met een natte doek afvegen kom je niet ver. Dus dat morsen van rode wijn ziet er verwoestend uit als het gebeurt. En zelfs zonder te morsen, is de kans groot dat uw bank een combinatie van kruimels, mysterieuze vlekken, haren van huisdieren en vuil op de oppervlakken en spleten heeft. Deze blog toont u stap voor stap methoden om elk soort vuil te verwijderen en gemorste vloeistoffen op elk type bank op te ruimen.

Bank reinigen Rotterdam

Reinigingscodes voor jouw bank

Wou je ooit je bank schoon maken en heb je er vervolgens een paar minuten in verwarring naar zitten te staren omdat het net bij je opkwam dat je geen idee had welke schoonmaakmethode je moest gebruiken? 
Gelukkig markeren fabrikanten bekledingen met een reinigingscode die de gebruiker vertelt hoe de stof op de juiste manier moet worden schoongemaakt. Deze codes zijn kleine letters die een reinigingsmethode vertegenwoordigen. Deze codes vindt u meestal: op de tags, de zijkanten van het kussen, aan de achterkant van de bank, naast de armleuning, op het platform van de bank (het harde deel waar het kussen op zit).
Als u de code nog steeds niet kunt vinden, moet deze op de productpagina van het bedrijf staan.
En hier zijn de meest voorkomende reinigingscodes voor stoffen banken: 
“W”: Water — Reinig de bank met een reinigingsmiddel op waterbasis.
“S”: Oplosmiddel — Reinig alleen met oplosmiddel. Een bank met deze code hoeft alleen chemisch te worden gereinigd en zal niet goed reageren op water.
“S/W” — Oplosmiddel + water. Deze bank kan worden gereinigd met een mengsel van oplosmiddelen en water. 
“X”: Stofzuiger — Deze bank heeft een delicate stof en kan alleen met een stofzuiger worden schoongemaakt.

Vlekken verwijderen

Het grootste deel van het schoonmaken van je bank is het verwijderen van de vlekken. Natuurlijk kun je naar de winkel gaan om wat professionele bankreinigingsmaterialen op te halen, maar als je van gemakkelijke, goedkope, do-it-yourself methoden houdt, dan hebben wij het voor je. Zoek een paar doeken en een spuitfles en je kan direct aan de slag!
Voor stof: voeg een mengsel van ¼ kopje azijn, ¾ kopje water en een eetlepel afwasmiddel toe. Spuit de vlek goed in en wrijf met een doek totdat de vlekken zijn verdwenen. Gebruik een extra doek om de plek te drogen.
Voor leer: Voeg kopje olijfolie toe met ½ kopje azijn. Spuit op onreine plekken en wrijf het met een doek in. Droog het af met een andere doek.
Voor synthetische materialen: voeg ½ kopje azijn, 1 kopje warm water en ½ eetlepel afwasmiddel toe. Spuiten, schrobben met een doek en drogen.

Als je je bank nat hebt gemaakt tijdens de schoonmaakbeurt, moet je ervoor zorgen dat alles droog is voordat je de bank weer gaat gebruiken.

Wil je jouw bank echt schoon? Gebruik Deepcleaning

belangrijk om te weten is dat je bank na al deze moeite nog steeds niet “volledig” schoon is. Wil je echt deepcleaning, dan kun je het beste je bank laten reinigen door een expert. Zij beschikken over de moderne apparatuur die de bank doorstomen. Qactive is je betrouwbare deepcleaner in heel regio noord en zuid Holland voor het reinigen van meubels aan huis. 

Whatsapp

gebruik de whatsapp knop of bericht ons op 0621353607

Email

e-mail onze klantenservice info@qactive.nl

background Layer 1

Telefoon

Bel onze klantenservice: 0621353607

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Wij staan u graag te woord 😃 Via WhatsApp kunt u al uw vragen stellen!