fbpx

Matras schoonmaken? Zo doe je dat goed!

Aangezien we ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen, moet je weten hoe je jouw matras gezond en schoon kunt houden. In de loop van de tijd kunnen matrassen allerlei ongewenst vuil verzamelen, waaronder dode huidcellen, stof en meer. Of je kleintjes nu een ongelukje hebben gehad in bed of dat het gewoon tijd is om je matras een opfrisbeurt te geven, is het belangrijk om te weten hoe je een matras schoonmaakt. 
In deze blog vindt je de stappen die we aanbevelen om jouw matras grondig te reinigen. We geven ook tips om vlekken te verwijderen en ervoor te zorgen dat alles fris blijft ruiken. 

De beste manier om je matras schoon te maken

Voor vlekken kunt u het beste investeren in een matrasreinigingsspray of een tapijtreiniger en lichtjes over de vlekken spuiten. Dep vervolgens met een doek de vlek van buiten naar binnen (zodat je de vlek niet groter maakt) en laat de spray zijn magie werken voordat je hem met een natte doek wegveegt.
Stap twee – baking soda. Als het gaat om tips voor het reinigen van matrassen, is natriumbicarbonaat uw held. Verspreid de baking soda over je matras en laat het tot 24 uur staan ​​om vocht en loerende geuren te absorberen.
Het gebruik van een combinatie van reinigingsoplossing en natriumbicarbonaat zou heel goed moeten werken tegen een aantal veelvoorkomende huishoudelijke vlekken. Onthoud dat voor eventuele ongelukken met bloed of urine de vlekken moeten worden aangetast met uw reinigingsoplossing en doek totdat ze zijn verdwenen voordat u ze afwerkt met een laagje baking soda. Als u een bedplas aanpakt, kunt u uw reinigingsoplossing het beste een tijdje laten werken voordat u de baking soda gebruikt. En als je te maken krijgt met gemorste wijn, probeer dan wat bruisend water op de vlek en wat zout om de gemorste slurp van gisteravond te absorberen.

Haal ten slotte je stofzuiger erbij en verzamel alle verdwaalde vuil- en stofdeeltjes en daar heb je de frisheid van de matras.

Hoe vaak moet je je matras schoonmaken?

Tenzij je matras vlekken en gemorste vloeistoffen heeft die dringend aandacht nodig hebben, hoef je jouw matras niet elk weekend schoon te maken. Een opknapbeurt twee keer per jaar houdt je matras lekker fris en verlengt ook de levensduur. Probeer ten minste een keer je matras schoon te maken in de lente of zomer, zodat je deze volledig kan laten drogen in de zon en noteer in de kalender om het proces rond december opnieuw te doen.
Als je echter al een tijdje dezelfde matras hebt en een goede reiniging het niet weer tot leven brengt, is het misschien tijd voor verandering.

Top verzorgingstips voor je matras

Naast een regelmatige reiniging en een proactieve aanpak van vlekken en morsen, kun je zelf veel doen om ervoor te zorgen dat jouw matras langer in perfecte staat blijft.
Investeren in een matrasbeschermer is een gemakkelijke optie om de duurzaamheid te verbeteren en het regelmatig omdraaien of draaien van uw matras kan helpen de vullingen te verdelen om slijtage te verminderen. Zorg ervoor dat je je beddengoed regelmatig wast en zorg ervoor dat je ook regelmatig rond je bed stofzuigt, omdat dit ook helpt om je matras te beschermen tegen onnodig vuil en stof.

Wil je jouw matras echt schoon? Gebruik Deepcleaning

belangrijk om te weten is dat je matras na al deze moeite nog steeds niet “volledig” schoon is. Wil je echt deepcleaning, dan kun je het beste je bank laten reinigen door een expert. Zij beschikken over de moderne apparatuur die de bank doorstomen. Qactive is je betrouwbare deepcleaner in heel regio noord en zuid Holland voor het reinigen van meubels aan huis. 

Whatsapp

gebruik de whatsapp knop of bericht ons op 0621353607

Email

e-mail onze klantenservice info@qactive.nl

background Layer 1

Telefoon

Bel onze klantenservice: 0621353607

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Wij staan u graag te woord 😃 Via WhatsApp kunt u al uw vragen stellen!